U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Hoi!

Ik ben Caroline Nuiten-Zielhorst (zeg maar Nuiten), geboren in 1980 en sinds die tijd woonachtig in Etten-Leur. Ik ben de gezegende moeder van 3 prachtige, niet-gevaccineerde dochters (Rebecca, Hannah en Emelie), echtgenote van een stoere rugby-man en vrouwtje van onze enorm(e) eigenwijze je-weet-wel-kater Dirty Hairy (dat is z'n échte naam!).

Ik ben 'van huis uit' verpleegkundige en heb na het doorlopen van de Hbo-V een tijd in de zorg gewerkt als verpleegkundige, manager, staffunctionaris en consultant en rondde tussen de bedrijven door ook mijn master Zorg, Ethiek en Beleid af in Tilburg. Ik studeer nu Klassieke Homeopathie aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam en ben de trotse eigenaar van In & Op Je Lijf. 


De weg naar een gezonde voedingsstijl is voor mij begonnen rond de geboorte van de kinderen. Na de geboorte van onze oudste was ik een half jaar met verlof en in die tijd at ik alle kilo's die ik kwijt was na de bevalling, er weer ruim aan. Toen ik uiteindelijk weer ging werken, was ik werkelijk even zwaar als toen ik (hoogzwanger, 6 weken voor de uitgerekende datum) met verlof ging, en dat terwijl ik borstvoeding gaf! Dat wilde ik na de tweede zwangerschap niet opnieuw meemaken. Dus toen ik (na bevalling #2) voor de zoveelste keer stond te scoren in mijn eigen keukenkastje omdat ik een vreselijke craving had voor wat-dan-ook met suiker, besloot ik me toch eens te gaan verdiepen in wat suiker met je doet. Ik was me namelijk aan het gedragen als een echte junk (en ik kan het weten, want ik heb een aantal jaren gewerkt met langdurig drugsverslaafde cliënten); ik móest suiker hebben.
Gelukkig zijn er mensen op deze aarde als Julia Kang, die het mateloos inspirerende boek "100% Gifvrij" heeft geschreven. Daar begon mijn ontdekkingsreis. Vervolgens moesten niet alleen mijn keukenkastjes, maar ook mijn badkamerkastjes het ontgelden, want Julia beschreef precies wat daar allemaal in te vinden was... Een grote detox van keuken en badkamer volgde en mijn 'gifvrije leven' was begonnen. Ik heb namelijk de ietwat onhebbelijke karaktereigenschap dat het 0 of 100 is, dus ik ging gelijk voor de volle 100.

Hannah (onze middelste dochter) had vanaf een paar weken na de geboorte erg last van eczeem, terwijl ze enkel borstvoeding kreeg. Ik heb ooit ergens gehoord (en altijd onthouden) dat eczeem iets is dat van binnenuit ontstaat dus ik was verbaasd dat onze dochter eczeem kreeg van borstvoeding. Een vriendin gaf mij de tip om naar een mesoloog te gaan waar zij met haar zoontje naartoe was geweest. Dat leverde al snel de kennis op dat Hannah overgevoelig reageert op onder andere gluten, lactose, geraffineerde suikers, knoflook, ui, diverse soorten fruit en groenten... de lijst was toen nog redelijk lang. En omdat ze alleen borstvoeding kreeg en ik dat zo wilde houden, ben ik in eerste instantie zelf alles gaan mijden waar zij overgevoelig op reageerde. Helaas werkte dat niet afdoende en heb ik na verloop van een aantal maanden besloten om te stoppen met borstvoeding en over te stappen op geiten-babyvoeding. Daar reageerde ze gelukkig erg goed op. 


Inmiddels was mijn interesse echter gewekt, en besloot ik onze oudste dochter Rebecca ook eens te laten 'doormeten' omdat ik het wel bijzonder vond dat zij na het eten vaak zo'n bolle buik had. Zonder overdrijven, ze kon dan net zo'n buikje hebben als kinderen in een hongerland. Ook Rebecca testte overgevoelig voor gluten en lactose (en nog wat fruit en groenten). Toen kon ik zelf natuurlijk niet achterblijven en toen ik me liet doormeten bleek dat ook ik overgevoelig reageer op gluten en lactose. En wat nog veel duidelijker was, was dat ik niet tegen cafeïne en geraffineerde suiker kan. Mijn lijf heeft zo veel energie nodig om dat te verwerken, daar valt niet tegenaan te voeden. Dus naast alle suiker die ik was gaan vermijden in alles wat ik at, mijdde ik voortaan ook alle gluten, lactose en cafeïne.

Dat is nu bijna 4 jaar geleden. Inmiddels is leven op deze manier vanzelfsprekend geworden in ons gezin, en de kennis die ik de afgelopen jaren heb vergaard wil ik graag met anderen delen. Omdat ik zelf weet hoe moeizaam de tocht kan zijn. Maar ook (en vooral) omdat ik weet hoe ongelooflijk geweldig je je kunt voelen als je die dingen mijdt die niet goed voor je zijn!

GEZOND LEVEN IS DAN OOK ECHT EEN CADEAUTJE AAN JEZELF.

 

 

Delen met een ander?

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?