U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Weet wat je smeert...

Je staat op, je springt onder de douche en zeept je haar lekker in met een verzorgende shampoo, waarna je een conditioner gebruikt die je haar mooi laat glanzen zonder dat het je nieuwe haarkleur, die de kapper je gisteren heeft gegeven, vervaagt. Je sopt je lekker in met schuimende douchecrème, die de veroudering van je huid zegt tegen te gaan. Mogelijk was je je gezicht nog met een aparte face-wash, die rimpels tegen gaat, of scheer je je benen met scheergel/-schuim. Nadat je je hebt afgedroogd, smeer je je lekker in met bodylotion (anders wordt je huid zo droog). Je gezicht krijgt een fijne basis van dagcrème, al dan niet met een gezond kleurtje, je maakt je op met oogpotlood, oogschaduw, mascara, een blusher... Je föhnt je haar met verstevigende schuim en brengt het daarna in model met een fijn spulletje, misschien nog wat haarlak om je nieuwe coupe (je bent gisteren naar de kapper geweest, weet je nog?) de hele dag goed in model te houden. Nog even snel je nagels lakken, parfum op en je bent good to go.

Als je een man bent, ziet je dagelijkse routine er (waarschijnlijk ;-)) heel anders uit, maar desalniettemin zul je bepaalde dingen hetzelfde doen (de shampoo, het scheerschuim, de douchecrème, mogelijk de dagcrème, de parfum...). 

 

Voor je goed en wel aan je dag begonnen bent, heb je je lijf al belast met talloze giftige stoffen, waarvan er vele kankerverwekkend of hormoonverstorend zijn. Inmiddels is het gebruik van verzorgings- en cosmeticaproducten bepaald omvangrijk te noemen: kijk maar eens rond in de gemiddelde drogisterij! Maar lees jij tijdens het tandenpoetsen ook wel eens de achterkant van de tube? Wat zit er eigenlijk in jouw dagcrème? Wat smeer je eigenlijk dagelijks op je lijf, in je haar? Ben jij je daarvan bewust? En kies jij bewust voor de risico's die je daarmee mogelijk loopt?

Ik ben ervan overtuigd dat een deel van de verzorgingsroutine die veel mensen hebben, niet bijdraagt aan de gezondheid van je lichaam. Ik heb zelf aan den lijve (:-)) ondervonden wat voor wonder het doet als je al die zogenaamde 'verzorgende' producten laat staan en vervangt door mooie, zooivrije cosmetica. Het verschil is je letterlijk aan te zien!

Ik help je op weg met kennis van ingrediënten en wat ze doen in je lichaam, zodat je zelf kunt kiezen wat je prettig vindt. En mocht je andere producten willen gaan gebruiken, dan kan ik je wegwijs maken in waar je die producten kunt kopen. Zo kun je op eenvoudige wijze, met kleine wijzigingen een groot resultaat bereiken, en je lijf een groot plezier doen!

Delen met een ander?

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?