U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Zomerse pastasalade

Gepost 2017/05/27

Een heerlijke pastasalade voor warme dagen. Maak hem 's ochtends, zodat-ie lekker koel is als je 'm 's avonds op tafel zet!

Ingrediënten

250 gr pasta (lekker met speltpasta!)

350 gr gebroken sperzieboontjes (uit de vriezer)

500 gr cherrytomaatjes

200 gr (runder)cervelaatworst

300 gr (ongeveer een pot) zoet/zure augurken

4 el mayonaise

2 el vocht uit de pot augurken

1 el mosterd

 

Bereidingswijze

NB: Gebruik een ruime schaal om de salade in te maken! Dit wordt meer dan je denkt.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de laatste 7 minuten de sperzieboontjes mee.

Snijd de tomaatjes in kwarten. Snijd de cervelaat en augurken in kleine stukjes.

Maak een dressing van de mayonaise, het vocht van de augurken en de mosterd.

Giet de pasta en boontjes af en spoel even goed met koud water zodat het niet meer zo heet is.

Meng de pasta en boontjes met de rest van de ingrediënten en zet in de koelkast zodat de smaken lekker in kunnen trekken.

Serveer met de dressing ernaast, of als je dat makkelijker vindt: roer het geheel om met de dressing en serveer kant-en-klaar!

Eet smakelijk!

 

Delen met een ander?

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?