U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Stoofvlees met pesto

Gepost 2016/08/11

Lekker sudderen!

4 personen, 2 uur bereidingstijd

 

Ingrediënten

Rijst- / kokosolie

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst

500 gr runderriblappen, in blokjes gesneden

150 ml rode wijn*

400 gr gepelde tomaten

200  ml bouillon

2 takjes rozemarijn

2 el groene pesto

 

Bereiding

Verhit in een braadpan een paar lepels olie. Fruit de ui en knoflook.

Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het kort aan. Blus af met de wijn.

Voeg de gepelde tomaten en de bouillon toe, druk de tomaten een beetje fijn. Breng het geheel even aan de kook.

Draai het vuur laag, leg de rozemarijn in de pan en laat het vlees in ongeveer 1,5 uur rustig gaar sudderen.

Haal de rozemarijn uit de pan, roer de pesto door het stoofvlees en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

 

Serveer het stoofvlees met pasta, geraspte Parmezaanse kaas en bijv. salade of snijboontjes.

 

* Alcohol verdampt wel tijdens het koken, maar dat duurt een tijd. Niet alle alcohol zal verdampen, zeker in 1,5 uur niet. Dus als het gerecht alcoholvrij moet zijn (bijv. als er kinderen of zwangere dames mee-eten), gebruik dan voor de zekerheid alcoholvrije wijn, of appel-/druivensap.

Delen met een ander?

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?