U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Quinoa Crispies

Gepost 2016/11/14

Een heerlijk recept om verantwoord te snoepen. Door de quinoa, die barst van de eiwitten, blijf je lekker lang verzadigd en heb je niet de neiging om te veel te snaaien!

Ook heel leuk om als traktatie uit te delen, trouwens.

Ingrediënten

14 medjooldadels zonder pit

250 gr pindakaas (die van Calvé is erg lekker én zonder suiker!)

6 el ahornsiroop (of honing)

1 el vanille-extract

70 gr gepofte quinoa (van Nature Crops)

80 gr gesmolten pure chocolade (die van Vivani is met kokosbloesemsuiker)

 

Bereiding

Doe de dadels, pindakaas, ahornsiroop en vanille in de keukenmachine en maal snel tot een pasta. Afhankelijk van hoe droog je medjooldadels zijn, is deze "pasta" mogelijk wat korrelig. Maak je niet druk! Dat komt straks helemaal goed. Een helemaal gladde pasta is lekker, als-ie nog wat structuur heeft, ook prima!

Voeg de gepofte quinoa toe en meng goed door. Als je messen heel scherp zijn, heb je kans dat-ie de korrels fijnmaalt, dus dan kun je beter niet te lang mengen, het is lekker als ze als bolletjes in je crispies zitten straks.

Druk dit mengsel in een (liefst vierkante) bakvorm en druk met een lepel goed aan. Zet in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie.

Giet de chocolade over het mengsel in de bakvorm en verdeel zodat overal ongeveer evenveel zit.

Laat opstijven in de koelkast, snijd daarna in stukjes (ruitjes zien er erg leuk uit!) en geniet!

Delen met een ander?

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?