U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Pasta met bloemkool

Gepost 2016/08/09

Een lekker, makkelijk, vegetarisch gerecht!

4 personen,  ± 30 minuten

 

Ingrediënten

300 gr. pasta

1 kleine bloemkool in roosjes

½ potje zongedroogde tomaten in olie

1 teentje knoflook, fijngesneden of geperst

100 gr. blanke rozijnen

Platte peterselie, blaadjes fijngesneden

100 gr. Parmezaanse kaas

 

Bereiding

Kook de pasta beetgaar, kook de bloemkool in 5 minuten ook beetgaar.
Giet pasta en bloemkool af.

Snijd de tomaten in reepjes.
Verhit een flinke scheut van de olie uit het potje in een ruime koeken- of hapjespan en fruit hierin de knoflook.
Voeg de rozijnen en peterselie toe en bak kort mee.

Doe de pasta, bloemkool en tomaatjes erbij en schep om.

Voeg eventueel nog wat olie toe en serveer met geraspte Parmezaan erover.

 

 

Parmezaanse kaas is lang gerijpt, daarmee een belegen kaas en bevat dus weinig tot geen lactose. Als je glutenvrije pasta gebruikt, kun je deze maaltijd gemakkelijk gluten- en lactosevrij houden.
Je kunt natuurlijk ook donkere rozijnen gebruiken, maar die zijn zoeter dan de lichte. Dat friszure van blanke rozijnen is in dit gerecht erg lekker!

 

Delen met een ander?

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?