U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nasi

Gepost 2016/08/02

Ingrediënten 

Kruidenmix

2 tl fijn zeezout (ik gebruik Keltisch zout)

1 tl knoflookpoeder

1 tl laos

½ tl gemberpoeder

½ tl chilipoeder

½ tl ketoembar (gemalen koriander)

½ tl kurkuma

½ tl djinten (gemalen komijn)

¼ tl serehpoeder (citroengras)

¼ tl kaneel

                Meng alles met een vijzel door elkaar. Doordat je de kruiden in de vijzel nog stampt, vermengen de                 aroma's zich goed met elkaar. Bewaar in een potje; dit is voldoende voor 2 keer.

 

Nasi

Ongeveer 400 gr gekookte, koude (basmati)rijst*

De helft van de zelfgemaakte kruidenmix 

450 gr grote garnalen (of zoveel je lekker vindt)

Een groot pakket nasi/bamigroenten

                Fruit de kruidenmix even aan in een ruime hoeveelheid kokosolie, zodat het goed gaat geuren. Voeg de                 groenten toe en roerbak tot ze gaar zijn. Voeg dan de garnalen toe en bak even mee (ik gebruik gekookte                 garnalen). Voeg de rijst toe en bak tot het geheel goed warm is.

 

Pindasaus

5 el pindakaas

150 ml water

1 tl sambal

1 el palmsuiker

2 el ketjap manis of Coconut Aminos**

1/2 limoen

                Meng alle ingrediënten in een pannetje, verwarm en laat korte tijd pruttelen. Goed roeren!

 

Voor erbij

1 banaan per persoon, gehalveerd en gebakken in kokosolie

1 ei per persoon (bij ons doorgaans een geklutst eitje of een spiegelei)

 

 

* Als de rijst nog warm is als je 'm toevoegt aan de pan, dan wordt het geheel al snel erg plakkerig. Het loont echt de moeite om de avond ervoor even een pannetje rijst te koken en in de koelkast te zetten. Dat is veel lekkerder.

 

** Wij gebruiken vaak de glutenvrije ketjap van Inproba. Die bevat wel (erg) veel suiker, maar smaakt wel als 'gewone' ketjap manis. Coconut aminos is een heel goed alternatief als je de pindasaus helemaal zonder geraffineerde suiker wilt maken.

Delen met een ander?

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?