U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Je bent wat je eet?

Wat je eet, heeft een enorme invloed op je gezondheid. Niet voor niets wordt wel gezegd "je bent wat je eet". In feite is dat ook zo; dat wat je eet vormt de bouwstof voor de bouw en vernieuwing van al je cellen. 

Nu is het tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk om te weten wat 'gezond' eten eigenlijk is. Als je gaat zoeken op internet, zijn er zoveel verschillende diëten te vinden, zoveel mensen die beweren de ware weg naar gezondheid te hebben gevonden... je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. 
Daarbij zijn we verleerd om naar ons lichaam te luisteren. Volgens mij komt dat niet alleen door onze cultuur, doordat eten ook een sociaal gebeuren is en we bepaalde voedingsmiddelen als 'normaal' of 'gezellig' zijn gaan beschouwen, maar vooral ook doordat we niet meer kunnen voelen wat bepaalde voedingsmiddelen in ons lichaam teweeg brengen, omdat we al zo lang op een bepaalde manier eten. Vaak heb je pas door wat een belasting bepaalde voedingsmiddelen voor je lijf betekenen, als je ze een tijd laat staan. Ik heb dat zelf ervaren en hoor het van cliënten ook steeds terug!

Ik ben een fervent voorstander van rotzooi-vrij eten; met zo min mogelijk onnatuurlijke toevoegingen, met zo min mogelijk geraffineerde suikers en zoveel mogelijk biologisch. Omdat dat voor iedereen gezond is.

Maar boven alles pleit ik voor een voedingsstijl die aansluit op wat goed is voor jouw lichaam. Ik werk daarom graag samen met verschillende professionals die je kunnen helpen om in kaart te brengen waar je lijf wel of niet goed op reageert. Zodat je op basis van die kennis een leefstijl voor jezelf kunt gaan ontwikkelen die je gezondheid brengt en die je zonder veel moeite kunt volhouden.

 

En daarnaast...: Ik spreek met opzet altijd over voedingsmiddelen en niet over voedingsstoffen. Ik geloof er namelijk heilig in dat we niet moeten kijken naar koolhydraten, vetten, suikers, etc. die we nuttigen, maar naar de hele producten. Dat wat we eten is meer dan de som van de verschillende bestandsdelen; zo is een wortel meer dan een optelsom van vitaminen, caroteen, vezels, etc. En je zult mij ook niet horen praten over calorieën. Je kunt namelijk op je klompen aanvoelen dat 100 kcal Bic Mac iets anders voor je doen dan 100 kcal appels.
Ik ben een voorstander van volwaardige voeding, gebaseerd op volwaardige voedingsmiddelen. En vanuit die visie help ik je op jouw weg naar een gezond lijf.

Delen met een ander?

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?