Lekker bakkie

Vandaag mocht ik weer een voedingsconsult doen! Wat word ik daar toch blij van. Dit keer betrof het een dame die niet goed tegen geraffineerde suiker en lactose kan. Daarnaast wil ze graag zwanger worden en wil ze bewuster en gezonder gaan eten.

Toen we haar dagelijkse voedingsgewoontes aan het doorspreken waren, vertelde ze dat ze graag Wiener Melange drinkt in de middag. Dat herinnerde me aan de tijd dat ik dat ook nog regelmatig dronk. Ik vond dat altijd erg lekker. In mijn herinnering is het zoet, en romig, en een perfecte mix van koffie en chocolade. We hebben het dan natuurlijk over die zakjes, die je heel makkelijk in een kopje heet water oplost. Maar toen ik het daarstraks even nazocht, ontdekte ik dat er meer dan 56% suiker in zit!! Dat valt voor mij dus in de absolute no-go-categorie.

Maar ik kreeg tijdens dat gesprek wel het idee om eens een Wiener Melange te maken die In & Op Je Lijf-proof is. Dus toen ik na mijn afspraak thuis kwam, heb ik gelijk geprobeerd een kopje Wiener Melange te maken. Het recept vind je hier. Maar eigenlijk is het heel simpel:
Je schuimt havermelk op (die is lekker romig, dus leent zich daar heel goed voor). Dan schep je een flinke lepel Gula Java Cacao in een beker en schenkt daar hete koffie op. Je kunt natuurlijk ook gewoon cacao en kokosbloesemsuiker gebruiker, maar ik ben wel van het gemak én ik vind die Gula Java Cacao echt heerlijk. Als je dus een kopje koffie/chocolade hebt gemaakt, schenk je de warme en romige havermelk eroverheen en besprenkel met een beetje cacao voor het effect :-)

(Het cakeje op de foto is een overblijfsel van de traktatie van onze oudste – dat recept vind je hier.)

Alhoewel ik nog een beetje moet experimenteren met de verhoudingen, vond ik de eerste poging al helemaal niet verkeerd en heel erg van herhaling vatbaar.

Zo zie je maar, ieder gesprek brengt wel iets!

Gepubliceerd door

Caroline

Ik ben Caroline Nuiten-Zielhorst (zeg maar Nuiten), moeder van 3 dochters (Rebecca, Hannah en Emelie) en echtgenote van Carlo. Binnen mijn eigen onderneming, In & Op Je Lijf, adviseer en ondersteun ik mensen die bewuste keuzes willen maken ten aanzien van hun leefstijl, met name met betrekking tot voeding, cosmetica en vaccinaties. In deze blog schrijf ik over wat ik uitpluis, lees, ontdek en meemaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *